Здравейте,

Пиша молба за платен отпуск и е одобрена, излизам в отпуск и после ми се плаща по сметката това, което съм изработила за дните, в които съм била на работа. Реално нямам преведена сума за това, че съм била отпуск. Може би изглежда сложно, но това имах предвид, че заплатата ми по договор е все едно фиктивна. Спомената е минимална просто за да има някаква фигурираща в договора. Това, което получавам като възнаграждение, е реално това, което изработя аз през дните, в които съм на работа.
По отношение на отпуските изцяло онлайн се пускат, тъй като няма офис в БГ. Няма нужда от елект. подпис.
Здравей bobo,
Заплатата ми всеки месец е различна спрямо задачите, по които съм работила.
Но освен че отпуската не е отразена във фиша, аз знам колко трябва да получа за месеца, със съвсем леките разминавания спрямо курса на валутата, и определено вътре не е имало дните ползван платен отпуск, било изчислен на основното ТВ или на пълната изработена сума. Засега малко отпуск съм ползвала, но при запитване до колеги разбрах, че на тях не им се е заплащало изобщо.
Благодаря!
Сега разбирам защо не фигурира в договора бонусът. Аз съм от сравнително скоро и не бях ползвала отпуск, макар че имам 8 м. тр. ст. Подава се електронно, през система и там се одобрява. На колегите им е било дадено някакво абсурдно обяснение. Не са ме запознавали с ВПРЗ, нито ПВТР.
Поздрави
Здравейте,

Някои уточнения: счетоводствтоо е аусорснато. Никой от колегите ми никога не е ползвал платен отпуск- пуска такава молба, одобрена е, но после няма преведена сума за платената отпуска. Т.е. излизаме в отпуск, но неплатен винаги. Всеки месец бонусът е различен, тъй като е спрямо извършена проектна работа, т.е. всеки месец получавам заплата от фикс +бонус и на база на тази сума ми се изплащат осигуровките. Доколкото разбрах спрямо разпоредбата се взема брутната сума от предходния месец, по която имам и осигуровки, съотвено няма значение че е различна сумата.  В договора ми впрочем няма нищо регламентирано за бонус, само за основно ТВ и процент за стаж. Като цяло и други пропуски съм забелязала в договора си, за които знам, че трябва да са регламентирани, но конкретно за отпуската не бях наясно дали трябва върху фикс възнаграждение или върху реалното да се изчислява.
Здравейте P.G.H.R.,
На трудов договор съм, да.  В договора единствено се споменава основно трудово възнаграждение, което е фиксирано като мин. заплата. Реалната ми заплата се изчислява на база изработената сума и се води във фиша като основна +бонус. Осигуровките също се изчисляват на база реалната заплата, която е доста по-висока от 'фиксираната'.  Сега проверих по-подробно и това, което излиза с платения отпоуск, е, че аз искам да ползвам такъв, одобрен е, но не ми е отразен като заплащане, нито взех от оставащите дни. Все едно съм ползвала неплатен отпуск. Според мен трябва да ми се заплаща и в такъв случай - на база на 'фиксираната заплата' или реалната заплата, върху която се изплащат осигуровки?
Здравейте,
Бих искала да питам как стои въпросът с платената год отпуска, когато нямам твърда заплата, а според свършената работа. Имам 'фиксирана' заплата в договора (минималната), но чисто процедурно. Забелязах, че дори да ползвам платен отпуск, не ми се заплаща- дали така е правилно или трябва да се вземе пропорционална част от фиксираната заплата или от реалната изработена заплата, която се води фикс + бонус.
Благодаря!